Agenda for Wednesday and Thursday, 4th-5th May, 2016, Block III HLTH 460 and HLTH 462, University of Canterbury

Arindam Basu

May 2, 2016

Workshop Agenda

Wednesday, 4th May, 2016, Wheki 101

 $9:00-9:30~\mathrm{AM}$ - Start setting up your computers and form teams, log on to sagemathcloud accounts (see more instructions below)

10 minutes break

 $\bf 9:40\text{-}10:30~AM$ - Learn steps of working with R to analyse a small data set end to end

10 minutes break

10:40-12:00 - Principles of Data Preprocessing (Hands on and some theory)

30 minutes break for lunch

12:30 - 1:30 - Theory, hypotheses, and single and bivariate analyses of data 10 minutes break

1:40-3:00 - Exploratory and Confirmatory Factor Analysis for Survey Data

Thursday, 5th May, 2016 Wheki 101

9:00-10:30 AM - Revision of Data Preprocessing and simple bivariate data analysis

10 minutes break

10:40 - 11:30 AM - Principles of Linear Modelling (simple linear regression

through multivariate linear regression)

10 minutes break

11:40 - 12:30 PM - Principles of Logistic Regression

10 minutes break

12:40 - 2:00 PM - Kathryn Mackinven, Funding for research

 $\mathbf{2:}\mathbf{00\text{-}3:}\mathbf{00}$ \mathbf{PM} - Kelly Dombrowski, Writing Research

Setting up Sage Math Cloud Account

Steps:

- 1. Visit the Sagemathcloud.com
- 2. Click on the link
- 3. Set up providing your username and password
- 4. Then upload the three files provided in the files folder for this course
- 5. To work, all you need to do is to put your cursor on the code block and hist shift plus enter. All other instructions will be discussed in the class.